Zgodovina Pritt-a – Razvoj svetovno znane blagovne znamke

1969

Leta 1969 je podjetje Henkel izumilo prvo lepilo v stiku na svetu, po preučevanju uporabnosti embalaže šminke. Od takrat se svet lepljenja ni spremenil - potrošniki so končno imeli čisto in uporabno metodo lepljenja! Od prvega prihoda lepila v tubi, pred 30 leti, je Henkel prodal že več kot 1 bilijon lepil v sticku v 121 državah, kar dela Pritt za res globalno blagovno znamko.

1971


Pritt je na voljo v 38 državah.

 

1988

Na voljo lepilo v stiku s posebnimi motivi.

1995

Leta 1995 Henkel odkupi rolerje od nemškega podjetja Pelikan. Pod njegovim okriljem kot št.1 na svetovnem trgu lepil, Henkel naprej razširja svojo verigo rolerjev in zagotavlja novo, kompaktno in ergodinamično obliko za popravljanje in lepljenje.

1999

Leta 1999 pripelje Henkel na tržišče izdelek za označevanje v obliki rolerja. Unikaten označevalec se tudi nanaša na suh način in možno ga je zbrisati.

 

2000

Medtem, ko so ostali vstopili v novo tisočletje na bahav način, je Henkel vstopil v leto 2000 s predstavitvijo najožjega korekturnega roler-svinčnika za korekturo posamičnega znaka. Sedaj so tudi najmanjše napake lahko hitro prekrite z najmanjšo potezo svinčnika!

Zgodovina Pritt-a – Razvoj svetovno znane blagovne znamke

2001

Ne samo, da je Pritt svetovno znana znamka, leta 2001 je Pritt lansiran kot „vesoljno razširjena“ znamka. 17. marca 2001, natančno ob 9.23 je raketa Soyuz vzletela iz Baikonur Cosmodome v Kazahstanu. Ob vzletu je nosila tovor izdelkov Pritt, namenjen na Mednarodno vesoljsko postajo (ISS). Med posadko je bil ruski kosmonavt Yury Usachev, kapitan ISS-a, ki je osebno testiral Pritt izdelke. Pritt izdelki so bili testirani pod nično gravitacijo in drugimi ekstremnimi pogoji vesolja. Pritt je bil uradno nagrajen z ekskluzivnim žigom „Space Proof Quality“.

2003

Leta 2003 je Henkel lansiral nekaj novih izdelkov: Power Pritt združuje moč večnamenskega lepila s priročno obliko lepila v stiku.

Brez škarij je prozoren trak z nazobčanimi robovi, tako da ga je možno enostavno trgati z roko. KidsArt je naša obsežna linija izdelkov za otroško ustvarjanje. Na koncu naj še omenimo naše nove rolerje s ponovnim polnjenjem (za lepljenje in popravljanje): so manjši, boljše kvalitete in vsebujejo za 17% daljši trak.

2005

Z uvedbo korekturnega »komfort« rolerja Pritt omogoči uporabniku popravke tudi od strani. Tako se pozitiven razvoj linije rolerjev nadaljuje:

korekturni »komfort« roler sledi seriji Pritt-ovih uspehov lepila »kompakt« roler, ki je zmagovalec natečaja inovativnosti »Izdelek leta« (FVKK). Pritt korekturni roler je zaradi svojega neverjetnega dizajna prejel nagrado "red dot design award 2005".

2009

Pritt predstavi svoj program tekočih lepil, na voljo v 40g in 90g embalaži. Unikatna oblika embalaže omogoča enostavno in natančno rokovanje za vse vrste ustvarjanja. Ergonomična oblika in formula, ki ne vsebuje topil, naredi to lepilo idealno za otroke. Za majhne otroke je Pritt razvili linijo izdelkov Pony in Pirate.


Zgodovina Pritt-a – Razvoj svetovno znane blagovne znamke

2010

Uvedba ECOmfort korekturnega rolerja z ohišjem izdelanim iz 89% obnovljivih materialov. Izdelek si je prislužil 3. mesto na sejmu v Hannovru 2010 za Bio- material leta. Istega leta razkrije Henkel novo linijo rolerjev za ponovno polnjenje s sredinskim in stranskim nanosom, ki so izdelani približno 50% iz reciklirane plastike.


2011

Pritt uvede novi “Best Pritt Stick Ever” (najboljši stik do sedaj), ki je zahvaljujoč svoji novi formuli gladkejši in čistejši. In kar je najpomembnejše: močen kot prej!
Primeren je za vse ustvarjalne projekte s papirjem in kartonom.